Eva Lindell

Jag föddes i den lilla staden Nyköping. Jag har inga syskon och tillbringade mycket tid som barn med att fantisera, skriva, rita, lyssna på vuxna som berättade eller leka med min bästis. Som vuxen har jag hållit på med allt möjligt; bott i små och stora städer, tränat balett på Balettakademin, studerat på Handelshögskolan i Göteborg och jobbat på olika caféer. När jag blev klar med mina studier började jag arbeta med personalfrågor i flera olika organisationer. Idag har jag en doktorandtjänst i arbetslivsvetenskap på Mälardalens högskola i Västerås samtidigt som jag undervisar i kreativt skrivande på Medborgarskolan. På min fritid vill jag alldra helst bara hålla på med att skriva, rita och leka med mina barn!
Min man Rikard kommer också från Nyköping. Vi träffades på en tågstation och nu bor vi i Västerås med våra tre söta barn födda 2003, 2005 och 2011.

Bernard Huguet

Jag föddes i Grenoble men flyttade till Paris år xx för att studerade på konstskola. Efter studierna började jag arbeta som art director. Under åren i Paris arbetade jag också som frilans inom grafisk design och som web designer. Det var också här jag träffade min blivande fru, Ann från Sverige. När våra tvillingflickor föddes år 2003 bestämde vi oss för att flytta till Sverige. Idag bor vi mitt i Västerås.
Det bästa jag vet är att vandra i bergen, i Sverige eller Frankrike, och jag älskar att besöka de stora bokhandlarna när vi är på besök i Paris. Bokhandlarna börjar tyvärr bli utrotningshotade nu.
Elsa och Julia serien är min första erfarenhet som barnboksillustratör. Jag sitter ofta på café när jag gör de första skisserna till varje boksida. Då dricker jag massor av svart kaffe, ritar och ritar om!
Egentligen har jag bara två principer: jag använder aldrig svarta kläder och jag dricker aldrig kaffe med mjölk.